Ohjeet

Asioita jotka on hyvä tietää ennen kuin tulet tatuoitavaksi.

Info:

  1. Nuku ja syö hyvin ennen tatuoimista.
  2. Tatuoitavan henkilön on oltava terve ja hyväkuntoinen. Sairaiden ja lääkitystä käyttävien pitää kysyä lääkäriltään ennen tatuointiajan varaamista, onko tatuoinnin ottaminen mahdollista.
  3. Emme tatuoi, päihtyneitä, raskaana olevia tai imettäviä äitejä emmekä veritartuntatauteja kantavia.
  4. Alaikäisiä yli 16 vuotiaita voidaan tatuoida toisen vanhemman läsnäollessa ja molempien vanhempien allekirjoitettua vapaamuotoinen kirjallinen suostumus.
  5. Tatuoitavaa ihoaluetta kannattaa voidella emulsiovoiteella päivittäin pari viikkoa ennen tatuoimista. Viisi päivää ennen tatuoimista voi suorittaa ihon kuorinnan merisuola-öljy seoksella, kuolleen ihosolukon poistamiseksi. Ihon voitelu pitää lopettaa pari päivää ennen tatuoimista, ettei ihon pinta jää rasvaiseksi. Se haittaa piirrustuksen tai siirtokuvan pysymistä iholla.
  6. Emla puudutusvoidetta ei pitäisi käyttää ennen tatuointia. Se aiheuttaa arvaamattomia ihoreaktioita ja vaikeuttaa tatuoimista.

Jälkihoito:

  1. 6-12 tunnin kuluttua pese ensin kädet, ota sitten suojakelmu pois ja pese tatuointi huolellisesti. Kuivaa puhtaalla pyyhkeellä. Anna tatuoinnille ilmaa.
  2. käytä luonnonkuituisia, puhtaita ja väljiä vaatteita. Ei villaa tai tekokuituja.
  3. suihkussa voi käydä, mutta tatuoinnin liotusta pitää välttää. Saunoa voi varovasti, kun punoitus on laskenut.
  4. Tatuointia voi voidella kevyesti emulsiovoiteella, jos se tuntuu kuivalta.
Tattoomika